Stijlvol Afscheid

 ‘Mooier dan we hadden durven dromen…’
Afscheid nemen van uw dierbare, passend in zijn of haar stijl.
Daar staat Stijlvol Afscheid nemen voor.

De uitvaartbegeleiding...

Bij deze een korte uitleg over hoe u van a tot z begeleid zal worden in de week voor de uitvaart tot en met het moment op de dag van de uitvaart zelf. Met als hoofd focus; u zoveel mogelijk ontzorgen.

Na het overlijden gaan wij samen in gesprek om invulling te geven aan de uitvaart. Allereerst overleggen we, waar uw dierbare opgebaard gaat worden.
Daar nemen wij uitgebreid de tijd voor, om zo alle wensen in beeld te krijgen en de uitvaart vorm te geven. Dat hoeft zeker niet direct op de dag van het overlijden, dat kan ook eventueel de dag erna. Ook al zijn we in Spanje, waar de overledenen binnen 48 uur worden begraven of gecremeerd. Dat geldt niet voor uw dierbare, omdat Grupo Sur, de grote uitvaartverzorger waar ik mee samenwerk, weet dat wij als Nederlanders andere gewoontes hebben rondom het overlijden dan in Spanje.

Locatie
Nadat wij samen uw wensen hebben vastgesteld gaan wij verder met de invulling van de locatie. De mogelijkheden zijn groot. Zo kunnen wij een informele afscheidsbijeenkomst organiseren bij de golfclub waar u lid bent, bij uw favoriete strandtent, of in jullie eigen eetkamer of tuin? Misschien wel bij die prachtige Finca bij u in de buurt? Kortom, er is heel veel mogelijk en ik help u daar graag bij.

Rouwkaart
Nadat wij de locatie hebben uitgekozen gaan we aan de slag met de uitnodigingen. Ik werk samen met het online platform van Rouwmedia by Hellenique in Nederland voor de rouwkaart, rouwadvertentie en een online condoleanceregister. Zij kunnen er ook voor zorgen dat de familie, vrienden en collega’s in Nederland via de post een rouwkaart of uitnodiging krijgen. Natuurlijk kunt u, of een van uw familieleden zelf, een mooie uitnodiging voor de uitvaart maken, zodat u zelf de uitnodiging of rouwkaart via de mail verstuurt.

Crematoria
Mocht u de uitvaart in het crematorium willen laten plaatsvinden, dan kan dat uiteraard ook. Het kan ook een combinatie worden van twee bijeenkomsten. Waarbij u een herdenkingsbijeenkomst organiseert voor alle vrienden en familieleden en in besloten kring de uitvaart in het crematorium doet. Grupo Sur werkt samen met twee crematoria in de buurt van Marbella; San Pedro Cemetery (vlakbij de donderdag markt) en San Bernabé (net boven winkelcentrum La Canãda richting Ojen).

Rouwboeket
Op basis van uw wensen wordt er een rouwboeket voor op de kist verzorgd. Ik werk hierin samen met Casa de las Flores in Nueva Andalucia (de twee Nederlandse bloemisten bij de Bullring).

Catering
Voor een afscheidsbijeenkomst bij u thuis of op een buitenlocatie, niet zijnde een restaurant, is er catering mogelijk van Nederlandse hapjes en/of tapas geleverd door Hans Venneman en Willem de slager uit La Heredia. Voor typisch Spaanse tapas werk ik samen met Arco Tapas in Marbella.

Uitvaartkist
Het aanbod uitvaartkisten is in Andalucia niet zo uitgebreid als in Nederland.
Grupo Sur heeft in haar assortiment een nette ecologische uitvaartkist en een mooie witte uitvaartkist. Deze twee worden meestal door de Nederlandse families gekozen. Het aanbod van religieuze uitvaartkisten is daar in tegen hier groter dan in Nederland.
Er wordt hier niet opgebaard op een opbaarplank. Dit heeft te maken met de Spaanse Wet op Lijkbezorging.

Fotografie
Er is een optie om een professionele video-opname of fotosessie van de uitvaart te laten maken. In dit geval heeft u de mogelijkheid om op een later tijdstip, in alle rust, nog eens de muziek te draaien en de video of fotoalbum te bekijken van de uitvaart. Zodoende kunnen ook familieleden en vrienden in Nederland eventueel een livestream van de uitvaart bijwonen.

Dagelijks contact
Tijdens de dagen van de voorbereidingen zal ik langskomen om stap voor stap alles samen met u vorm te geven, geheel in uw stijl. Op de dag of dagen van het afscheid zal ik beschikbaar zijn om alles tot in detail te regisseren.